Followers

Monday, 27 May 2013

Plentong Epic Ride 2013.

Berposing dulu sebelum race bila nampak si jubah hitam

Antara mereka2 yg berkorban tak dapat kayuh utk jadik Crew di CP2


Plentong Epic Ride Review :
Tahniah kepada otai2 Cyclemotion di atas penganjuran PER13 yang cukup cemerlang. Bukan mudah ye nak buat trail 52km Offroad mcm tu.. korang cakap la marking tak clear la..tak jumpa CP1 laa.. itula.. inilaa cabaran EPIC.. kan Cap Ayam Tua dah cakap .. kalo 50m tak jumpa marking terus patah balik..
Aku yang ikut bro Sham, YB, Capt Neo  waktu nak buat trail ni beberapa minggu lps amat memahami kesusahan diorang.. terima kasih atas jasa diorang yg bawak aku masuk training di plentong & hasilnya.. Stumpjumper 29er Powered by Sram XX with snake skin renegade is the truely answer...  hehehe.. mmg advantage kat aku pasal sikit sebanyak aku tau pasal trail semalam.. tak sia2 pengorbanan tak masuk BP Cops event minggu lepas.
Adat main beskal.. suka.. duka.. jatuh.. bangun.. apapun yang penting semangat setia kawan..


1. Goodies bag - 
No plate : Pastinya terbaik hasil tangan IR Azman Bilaji. Dia siap ada special plate ngan wajah terpampang kat depan. Kalo korang nak .. boleh order ngan hj.. murah je RM5 sekeping... ada sarung kepala.. yg lain2 entah aku pun x nengok lagi.. yg penting baju terbaik...
T Shirt - terbaik.. design cun.. takde tulang.. kain baik..

2. Pelepasan :
Walaupun captain neo ada masalah utk dptkan gelung dari redbull, giant @ S2H, saya rasa pintu gerbang yg sedia ada tu dah cukup baik.. kekalkan had maksimum registration kpd 800.. senang nak handle.. tak la sesak sgt kat starting line.. Traffic pun ok.. cuma bila nak masuk tu ada pulak sebijik estima nak lalu.. nasib baik sempat ketepi..

3. Trek -
Memang terbaik.. cukup segala recepinya.. cuma takde rentas sungai je.. mmg ditunggu2 oleh rider2 tegar PTK yg gemarkan cabaran lasak.. kalo jambori tu 30-40km tak puas.. pukul 10.30 dah sampai finish line .. nah amik ko.. dengan marking trail yg agak mencabar.. antara punca Tuan Zali, Inspector Bilman, See, Lan Sawa & along yg tersesat tak jumpa CP1 & Bukit pencawang.. kesian diorang.. Boleh dikatakan semua rider PTK ada sesat sikit.. tetapi semuanya beringat.. 50m tak jumpa patah balik...

Starting to CP1 (17km)- awal2 je jumpa 2 batang sawit tumbang.. bila masa pulak la pokok ni tumbang..last week takde.. jamm sikit kat situ.. awal2 dah bagi bukit rumput .. jalan ke CP1 mmg memenatkan.. bukit tak abis2.. jalan x rata.. single trail ... bontot dah melecet ni... kat sinilah ramai rider yg sesat bila masuk single trail.. yang peliknya..macam mana diorang boleh jumpa marking jalan chicken route.. pelik aku.. kene check dgn Sham CM nie..

CP1-CP2 (14km) - di sini paling tough.. single trail sampai muntah.. bila lah nak abis.. tapi syok.. Rafid sampai mabuk.. sampai kat bukit pencawang mmg menolak lah.. dekat 100m menolak.. pergi nolak.. balik pun nolak.. mmg paling menguji mental ..  downhill best.. berlekuk lekuk...sampai bawah bubur.. bau mcm2..  bila dlm hutan pulak.. trail bubur.. mmg menjahamkan beskal.. mmg meletihkan.. 
Sampai CP2 .. dgr cerita ada BBQ.. tp aku tak dpt rasa.. sibuk kejor mat salleh..

CP2- CP3-CP4-Finish line  - kat sini dah relak sikit.. kudrat habis.. tinggal semangat ajelah yg tinggal.. nasib baik dia tak bagi lagi mcm CP1-CP2.. kalo tak pewai abis ni

4. Medal - Pun terbaik.. gantung kat leher lenguh tau.. lebih2 lagi sapa yg dapat emas berkilau2 tu.. hehehe.. yg silver.. bronze.. jgn kecewa.. lesen MTB tetap ada.. boleh tutup mulut Shukri yg sibuk je selama ni cerita pasal lesen ni..

5. Harta Rampasan - Hj man dapat bag deuter hasil cabutan mr T.. nie betul2 yea CAT.. bukan tipu tau.. Bilman menebus kekecewaan sesat dlm trail dgn bawak balik Fork Epicon.. Amir dpat t shirt.. boleh tahan jugak jugak hadiah kat sini

6. Makanan  - Paling mengecewakan.. aku ni orang jawa.. mestilah nak makan nasik.. manalah bole makan hot dog.. teringat lauk kampung sayur labu masak lemak, ikan kering, ayam ungkep, ikan kering, sambal belacan kat Janda Baik.. tapi apa boleh buat.. dah international event..

Plot2 menarik..
1. Hj Man paling kecewa semalam. Orang pertama sampai finish line. Beskal problem lagi.. itulah jgn sebut2 nak tukor beskal.. kan si lefty tu merajuk.. nah .. amik ko medal 999.. tp takpe yg penting ..balik bawak bag Deuter
2. Entah macam mana 2 anggota Polis kita boleh sesat? adakah suratan @ kebetulan? mmg terpancar wajah kecewa Tuan Zali & Bilman.. tidak dapat meneruskan kesinambungan pencapaian di BP Cops.
3. Ghost Rider.. YB Azhar.. tiba2 boleh ngayuh pulak.. tapi takpelah.. agaknya nak race ngan aku kot..
4. Saiful Adli @ Lobang juga kecewa.. tayar bocor di km13.. masa ni dia mmg dah jauh kat depan.. bayang dia terus hilang.. takpelah.. walaupun pancit masih dapat mas tau
5. Champ Army Aviation 2013, gugur di plentong.. silap strategi.. pulun awal sampai abis tenaga.. bila sampai CP2 terus gelap dunia.. takpe ateng ..cuba lagi.. siap nak buat perjanjian ngan ajip dan arief nak chicken bersama.. tapi berjaya jugak meneruskan kayuhan sampai ke finish line
6. Azmi.. kayuh santai katanya.. nak jaga tayar takut bocor.. janji dapat lesen.. tapi dgr kata kat bukit pencawang ada insiden "air panas..airpanas".. abis semua rider ketepi..
7. Yassin Paling mengejutkan.. hanya 2 rider dibelakang fauzan.. itu baru upgrade ztr ngan hub HOPE.. kalo dah tukor fork ngan frame carbon.. ehmmmm
8. Lukman.. abis 3 kiub power gel.. sebatang power bar.. itu pun krem..
9. Rafid..  biasanya orng pegi laut aje mabuk.. rupa2nya layan single trail kat plentong pun boleh mabuk...
10. Terima kasih buat Shukri & Sam combat yg jadik sweeper semalam..
11. Tahniah buat Noran.. walaupun chicken takpe.. janji enjoy.

Apa2pun tahniah juga buat crew2 ptk yg siap buat BBQ kat CP2.. rugi tak berenti semalam....

Result : 
Mr T 31, Amir 40, Lobang 56, YB 70, Azmi 71, Lokman 76, Dayat 128, Arab Kapet 139, Fauzan 152, Yassin 154, Tok Moh 180, Salehudin, Ateng 231, Arief 232, Ajib 233, Epin 262..
Sesat tak jumpa CP1 .. Bilman, Tuan Zali, See, Along, Lan Sawa
Chicken .. Rafid, Noran
Paling cepat sampai FInish LIne - Hj Man


Sebelum mabuk single trail




Amin terus bersemangat jadik cameraman kat CP2.. manalah gambo tak upload lagi kat whatsup ni


lefty merajuk ... baru naik bukit.. dah kene balik base..



Mr T memecut awal diikuti Lobang.. YB & arab kapet




Ready for race


Tarik dulu sebelum race


entah pebenda agaknya si jemi dok cerita pasal race ari nie... ni mesti pasal .. 'rider..rider.. air panas..air panas!! '


perut sapa yang berbulu tu??




Jai siap test scrambler lagi ..cehhh


Crew2 di CP2


preparation utk BBQ korang


Pergh rugi sapa tak berenti makan semalam


tunggu no naik.. tak naik2...




Wajah puas Bilman bawak balik fork epicon


yang kayuh 1.5km ni pun dpt lucky draw???


Sweeper agong PTK..  Sam combat & Shukri



Siap gantung bena lagi.. THIS IS PTK TERRITORY....








Yus.. jangan sampai hangit pulak ayam goreng kita ni... aku nak bawak sikit balik mersing nanti
















Rider2 sesat PTK yg paling awal sampai kat CP2.. 1st rider belum sampai diorang dah sampai dulu.. mcm mana tu yek




Saksikan diorang berkampung kat CP2









Aksi terakhir noran sebelum dihalau balik ikut laluan ayam



















Ghost Rider PTK


Champ PTK PER13



Amir sekali lagi bersaing ngan Hairul













Yaman.. masih tiada jawapan








Entah apa yg si Mr T ni geram sangat .. tgh kejor orng putih cannondale nie


Ah Chong .. no 3 Open categori.. tahniah...


Amir


YB.. senyum aje dgn van nicholas rigid forknya


Yaman


Lukman XDS


Dayat senyum meleret


Tolong!!! aku nak pitam


Cak.. laju2.. arab kapet kat belakang ni




masa utk bersantai.. yg penting tayar aku x pancit


Siap ko jib.. jap lagi pewai la ko tu


Jemi ... tunggu .. kita kan satu team...


Bilala aku nak jadik champ FCI balik ni


Epin kembali semula berlumba setelah rehat sebulan sambut baby baru


Lobang.. tengah perah keringat .. lost 20 minit tukar tayar


Arief


Rider paling cemerlang.. YASSIN


Salleh tewas kali ni


tepi2.. aku tgh mabuk ni...








Arab kapet di dada akhbar sin chew jit poh





No comments:

Post a comment